GBC İnşaat Türkiye'nin ilk biyogaz tesisini yaptı

Türkiye'nin ilk biyogaz tesisine GBC İnşaat imzasını attı. Sütaş'ın Aksaray ve Karacabey'deki biyogaz tesisleri, yenilenebilir enerji üretiminde büyük rol oynuyor.

Türkiye'nin ilk biyogaz tesisine GBC İnşaat imzası
Endüstriyel yapı, konut, sosyal tesis ve sanayi sitelerinin yanı sıra, ticari yapılada, hayvan çiftliklerinde, tahıl deposu, arıtma ve geri kazanım tesisleri gibi geniş portföyde çalışmalarını sürdüren GBC İnşaat, son olarak yenilenebilir enerji alanında dünyanın giderek değeri artan "biyogaz" tesislerine imza attı. GBC İnşaat, Sütaş'ın Enfaş A.Ş. Bursa Karacabey ve Aksaray biyogaz tesislerini bütünüyle tamamladığını açıkladı. 

Hayvan atıklarından enerji üreten tesis
GBC İnşaat tarafından,  Aksaray’da 10 bin 900 metrekare alana inşa edilen Sütaş Biyogaz Tesisi Türkiye’nin ilk ve en büyük biyogaz tesislerinden biri olma özelliğine sahip. Bursa Karacabey’de 3 bin 650 metrekare alana kurulu SÜTAŞ grubu firmalarından ENFAŞ’a ait Biyogaz Tesisi’nde 15 bin çiftlik hayvanının atıklarından enerji üretiliyor. Yine ENFAŞ’a ait olan Aksaray Biyogaz tesisinde hayvan atıklarından 219 MW güç üretiliyor.

HABER TARİHİ
01.01.2019